Hoe Acne Verhelpen

Wat je Wel en Niet Moet Doen als je Acne Hebt!

Acne is een huidaandoening die wereldwijd mensen van alle leeftijden, nationaliteiten en huidtypes beïnvloedt. Er wordt gezegd dat ieder mens in meerdere of mindere mate te maken heeft met acne. Wanneer je last hebt van acne is het verstandig te weten wat je wel moet doen en wat je niet moet doen. In dit artikel staat informatie over hoe je makkelijker met acne kunt omgaan.

Hoe Acne Verhelpen

Wat je wel moet doen:

 • Was je gezicht maximaal twee maal per dag grondig. Wassen houdt de huid schoon, maar te vaak wassen kan de huid uitdrogen en verder beschadigen.
 • Gebruik een product met Essentiële vetzuren zoals Arganolie om de overtollige talg te verwijderen, de littekens te verminderen en de huid te hydrateren.
 • Hou je haar schoon en uit je gezicht. Gebruik hiervoor een haarband, paardenstaart of clips. Als je huid in aanraking komt met je haar kan dit de huid alleen maar verder irriteren.
 • Verander je beddengoed regelmatig. Verander vooral je kussenslopen. Vies beddengoed kan tot gevolg hebben dat acne zich verder ontwikkeld.
 • Pak regelmatig een schone handdoek. Net als met je beddengoed kan een vieze handdoek ervoor zorgen dat je acne verergert. Met een schone handdoek heeft je acne geen kans slechter te worden.
 • Verander je make-up kwastjes regelmatig omdat deze al snel bacteriën kunnen bevatten die je huid verder zullen irriteren.

Wat je niet moet doen:

 • Was je gezicht niet met heet water want hierdoor zal je acne erger worden.
 • Pulk niet aan puistjes en probeer ze niet uit te drukken. Hier kun je littekens aan overhouden en de infectie zelfs verspreiden.
 • Gebruik geen agressieve reinigingsproducten want deze kunnen je huid beschadigen. Hou het op natuurlijke reinigers en vochtinbrengende producten zoals Arganolie om je huid zacht en soepel te houden.
 • Probeer je huid in de loop van de dag zo min mogelijk met je handen aan te raken. Je handen kunnen namelijk vies zijn en zo je huid verder irriteren.
 • Stel je huid niet bloot aan extreme temperaturen, zoals hitte en kou omdat je huid hierdoor geïrriteerd kan raken. Met name direct zonlicht kan leiden tot een droge, jeukerige en schilferige huid.

Fabels omtrent acne:

 • Acne wordt veroorzaakt door het eten van vet voedsel, zoals Franse frietjes, hamburgers en patat. Of het eten van zoetigheid zoals chocolade, cake of ijs. Hoewel het voor je gezondheid beter is dit soort producten te vermijden, zorgen ze er niet voor dat je lichaam meer talg produceert.
 • Stress verhoogt de kans op acne. Dit moet nog wetenschappelijk bewezen worden. Vooralsnog is het een fabel. Als je echter al last hebt van acne kan stress het wel verergeren.

De beste manier om acne te behandelen is door er alles over te weten te komen. Door te weten wat je wel en juist niet moet doen, zul je in staat zijn acne uit je leven te verbannen. Vergeet niet voorzichtig om te gaan met je huid en je huid te reinigen met milde en natuurlijke producten zoals Arganolie. Laat je huid vervolgens ook met rust, knijp of krab niet aan puistjes, stel je huid niet bloot aan extreme temperaturen en verwaarloos je acne niet. Als je deze eenvoudige tips volgt zul je in een mum van tijd van je acne af zijn of aanzienlijk verminderd!