Nagel Schimmel Behandelen

Arganolie en de Behandeling van Nagelschimmel!

Nagelschimmelinfectie:
Een van de meest voorkomende nagelproblemen is onychomycosis of Tinea Unguium, beter bekend als nagelschimmel. Veel mensen hebben er last van. De twee meest voorkomende kenmerken van een nagelschimmel zijn verkleuring en misvorming van de nagel.

Het is een besmettelijke aandoening die zowel de nagels aan de vingers als aan de tenen kan beïnvloeden. Een schimmelinfectie ziet er niet plezierig uit en de meeste mensen proberen hun nagels dan ook te verbergen. Over het algemeen worden de teennagels vaker getroffen door een schimmel omdat schimmels bijzonder goed in donkere, vochtige en warme omgevingen gedijen. Zweetsokken zijn dan ook de ideale omgeving voor schimmels en ze verspreiden dan ook gemakkelijk.

Nagel Schimmel Behandelen

Omdat deze infectie besmettelijk is, kan het eenvoudig van teen naar teen gaan- en van de ene persoon naar de andere. Het komt dan ook al te vaak voor dat een persoon alle tien de nagels geïnfecteerd heeft. Op zo’n moment zoeken de meeste mensen dan ook advies van hun dokter.

Levensstijl speelt een grote rol bij het oplopen van deze infectie en meer mannen dan vrouwen hebben er last van. Mannen zijn actiever op het gebied van sport, zweten meer en delen vaker kleedkamers. Ook zijn mannen minder precies op het gebied van hygiëne en dus hebben mannen vaker last van een schimmelinfectie. Kinderen lopen daarentegen minder risico om besmet te raken, tenzij ze het direct oplopen van een ander persoon zoals de ouders of zussen en broers.

Arganolie tegen een schimmelinfectie.
Er zijn diverse behandelingen beschikbaar voor deze infectie. Behandelingen variëren van farmaceutische behandelingen en huismiddeltjes zoals het gebruik van Arganolie.

Arganolie werd jaren geleden ontdekt door de Berbervrouwen of plaatselijke vrouwen in Marokko. Deze vrouwen gebruiken reeds jarenlang de olie van deze boom, die overigens alleen in Marokko voorkomt. De Amerikanen en Europeanen ontdekten de heilzame werking van deze olie pas een aantal jaar geleden en na grondig onderzoek is aangetoond dat Arganolie rijk is aan vitaminen en voedingsstoffen die dit soort ziekten tegengaan.

Door regelmatig Arganolie toe te passen en gezond te eten kan een nagelschimmel goed worden behandeld. Met een paar druppels Arganolie ben je al een heel eind op weg. Wees geduldig met je nagels, eet goed, maak ze regelmatig goed schoon en Arganolie zal de rest doen.

Hoewel een schimmelinfectie pijnlijk kan zijn, is het zeker geen levensbedreigende aandoening. Je zult nog steeds in staat zijn je dagelijkse leven te leiden maar wel op dichte schoenen, zodat je anderen niet besmet.

Als je vermoedt dat je een nagelschimmel hebt is het belangrijk direct een huisarts te raadplegen. Hoe eerder de behandeling van de schimmel start, des te eerder je er vanaf bent. En- des te eerder je begint met de behandeling, des te minder risico je loopt anderen te besmetten.