Arganolie Haar

Ontdek Waarom Haarprofessionals Arganolie Aanbevelen!

Arganolie wordt niet alleen steeds bekender in de wereld van haarstylisten en kappers, maar ook het publiek wordt steeds bewuster van Arganolie. Steeds meer mensen hebben het over deze ‘wonderolie’ uit Marokko, maar wat is er nou zo speciaal aan deze olie? En waarom raden zoveel haarprofessionals het aan? In dit artikel hebben we het erover waarom dit het geval is. We hebben het hier over de geheimen van Arganolie, waarom het zo speciaal is en wat het voor je haar kan doen.

Arganolie wordt onttrokken uit de noten van de Arganboom, die ook bekend staat als Argania Spinosa. Deze boom komt niet veel voor omdat het alleen in bepaalde delen van Marokko groeit. De Arganboom groeit in de woestijn en ondanks heel weinig water, 150-200 jaar leven. Omdat er zo weinig water is, groeien de wortels van de Arganboom heel diep in de grond en hierdoor voorkomt het ook erosie.

Arganolie Haar

In de vruchten van de boom zitten noten, die verschillende pitten bevatten. Lokale vrouwen uit Marokko verzamelen deze vruchten van de boom, halen de noten uit het vruchtvlees en vervolgens de pitten. Vervolgens wordt de olie uit deze pitten geperst. Dit is een procedure waar veel tijd in gaat zitten, maar het is de moeite meer dan waard.

Zoals deze vrouwen zullen beamen, bezit Arganolie veel gezonde kwaliteiten. Een van de populairste werkingen is het prachtige effect dat Arganolie op het haar heeft.

Arganolie en haar
Arganolie is rijk aan vitamine E en vetzuren – twee ingrediënten die bekend staan om een vochtinbrengende werking. Doordat Arganolie zo rijk is aan vitamine E en vetzuren kan het effect ervan direct gezien worden. Arganolie behandelt diverse haarproblemen, zoals droog of pluizig haar en wordt door haarexperts overal ter wereld aangeraden.

Hoe de experts het gebruiken.
Experts raden aan om alleen pure en onbewerkte Arganolie te gebruiken. Onbewerkte Arganolie bevat geen toevoegingen en is daardoor geheel veilig om te gebruiken bij alle haartypes. Het is ook veilig te gebruiken door mensen die aandoeningen hebben aan de hoofdhuid.

Als je een intensieve haarbehandeling wilt ondergaan om zo van je droge en pluizige haar af te komen, dan masseer je een genereuze hoeveelheid Arganolie door je haar heen. Deskundigen adviseren vervolgens om je haar in een warme handdoek te verpakken en dit 30 minuten laten zitten. Na 30 minuten kun je je haar wassen en stylen zoals je normaal doet. Je ziet direct het effect van Arganolie. Je haar glanst meer en is zachter.

Arganolie bezit veel gezonde kwaliteiten en zal je haarproblemen verhelpen. Wanneer je Arganolie gebruikt behoort droog en pluizig haar tot het verleden. Daarbij is Arganolie geheel natuurlijk zodat je het veilig kunt gebruiken.