Droog Haar Behandelen

Arganolie – Een Effectieve Behandeling Voor Droog Haar!

Een van de meest voorkomende haarproblemen is droog haar. Het vervelende van droog haar is dat het de mensen direct opvalt dat je het hebt. Droog haar ziet er heel anders uit dan gezond haar. Droog haar is normaal gesproken kroezig. Niet alleen een kapper kan zien dat je droog haar hebt, maar ook de mensen om je heen. Heb jij droog haar? Wil je voorkomen dat je droog haar krijgt? Als dit het geval is, moet je zeker verder lezen om te ontdekken hoe je kunt voorkomen dat je haar droog wordt en breekt.

Droog Haar Behandelen

Wat veroorzaakt droog haar?
Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van droog en broos haar:

  1. Vochtgehalte in het lichaam is laag. Voor gezond haar moet de vochtbalans in je lichaam minstens 80% zijn. Dit wordt bereikt door elke dag minstens 8 glazen water te drinken.
  2. Extreme temperaturen. Extreme temperaturen (extreem koud of extreem heet) beschadigen je haar. Voorkom dat je je haar blootstelt aan extreme temperaturen. Dit kan echter niet altijd worden voorkomen. Zorg er dus voor dat je een goed vochtinbrengende haarverzorging gebruikt.
  3. Gebruik van agressieve shampoos en conditioners. Chemicaliën beschadigen het haar. Het gebruik van agressieve shampoos en conditioners zal je haar meer kwaad doen dan goed. Controleer voordat je een shampoo of conditioner koopt de ingrediënten op de verpakking. Kies de juiste shampoo of conditioner voor jouw haartype.
  4. Behandelingen die je haar beschadigen. Constant föhnen, kleuren, bleken, en touperen beschadigt je haar en maakt het droog. Hoewel het resultaat er goed uitziet, beschadig je op de lange termijn je haar met dit soort dingen.

Arganolie voor droog haar?
Arganolie heeft voordelen voor droog haar:

  1. Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken. Een paar druppels Arganolie in je haar zal het herstellen en beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  2. Arganolie maakt dof haar glanzend.
  3. Arganolie voorkomt schade aan het haar als gevolg van styling, permanenten, föhnen, touperen, kleuren, en bleken.
  4. Arganolie verbetert de elasticiteit, voorkomt dat je haar afbreekt en vermindert haaruitval.

Hoe komt het dat Arganolie dit kan doen?
Door een aantal belangrijke factoren:

  1. Vitamine E – deze belangrijke voedingsstof helpt bij het herstellen en voeden van droog en beschadigd haar. Het beschermt tegen vrije radicalen en verschillende omgevingsfactoren en chemicaliën.
  2. Vitamine F – ook wel bekend als Omega-6, hydrateert het haar. Het bevordert een gezonde haargroei gaat gespleten haarpunten tegen.

Arganolie en haar is een “match made in heaven”. Haar heeft verzorging en voeding nodig en Arganolie kan hier helemaal in voorzien. Als je dus last hebt van broos en droog haar, dan is Arganolie de oplossing. Het is nooit te laat om je haar te revitaliseren en weer gezond te krijgen.