Dagelijks Huidverzorging

Arganolie Helpt je bij je Dagelijkse Huidverzorging!

Wat is Arganolie eigenlijk? De laatste paar jaar hebben steeds meer mensen het over deze olie, terwijl voorheen deze olie alleen maar bekend was in een paar delen van de wereld. Arganolie is inmiddels echter heel populair geworden en iedereen wil er wat van hebben. Maar wat is het en waarom is het zo populair? Lees verder en ontdek wat deze olie is, waar het vandaan komt, en welke componenten het heeft die helpen met de dagelijkse huidverzorging.

Vloeibaar goud
Arganolie staat bekend als het vloeibare goud van Marokko. Deze olie wordt geroemd voor de hoge voedingswaarde en cosmetische voordelen die het biedt. Het wordt gezegd dat het een van de beste oliën ter wereld is. Het is moeilijk om aan deze olie te geraken en voor velen is het dan ook net zo waardevol als goud.

Culinaire experts roemen de olie voor de unieke smaak en uitzonderlijke hoge voedingswaarde die het heeft, en cosmetica experts zijn verbluft door de vele voordelen die het biedt. Arganolie is rijk aan vitaminen en voedingsstoffen en is gezond voor huid, haar en nagels.

Een Marokkaans product
Arganolie komt uit het zuidwesten van Marokko waar het onttrokken wordt uit de vruchten van de Arganboom. Deze boom groeit in een droog klimaat met ontzettend hoge temperaturen en helpt de erosie van de grond voorkomen. Marokkaanse vrouwen verzamelen de noten van de boom. Ze openen de noten om bij de pitten te komen en dan begint het intensieve werk om de olie uit de pitten te onttrekken. Het onttrekken van de olie duurt ongeveer 20 uur, omdat het hele proces met de hand uitgevoerd wordt met niets meer dan een steen als hulpmiddel.

Arganolie voor dagelijkse huidverzorging

  • Arganolie is rijk aan vitamine E. Dit is een essentiële voedingsstof die de huid helpt vocht vast te houden waardoor de huid glad en zacht blijft. Vitamine E zorgt er ook voor dat de natuurlijke oliën en voedingsstoffen in de huid blijven zitten, waardoor het hydrateren van ons lichaam gemakkelijker en efficiënter verloopt.
  • Arganolie is ook rijk aan essentiële vetzuren die de huid optimaal gezond maken en de tekenen van veroudering tegengaan.

Enkele van de belangrijkste vetzuurverbindingen in Arganolie zijn (99% Vetzuren):

  1. Oliezuur (omega 9) – helpt de cellen met het uitvoeren van vitale functies.
  2. Linolzuur (omega-6) – draag bij aan de integriteit van de cel, stimuleert het samentrekken van de bloedvaten wat ontstekingsremmend werkt, vermindert tekenen van eczeem en psoriasis, en helpt met het verlichten van acne en rosacea.
  3. Palmitinezuur
  4. Stearinezuur
  5. Linolenic
  6. Arachidonzuur

Door dagelijks Arganolie te gebruiken in je huidverzorging, zal je huid helderder, gladder en gezonder worden. Het is begrijpelijk dat steeds meer mensen ondertussen al Arganolie gebruiken! Door dit vloeibare goud uit Marokko dagelijks te gebruiken zal ook jouw huid gezond blijven, evenals zuurstofrijk en vrij van rimpels.